Rupáner-konyha

Lasagne gyorsan, finoman

Volt idő, amikor meg voltam győződve róla, hogy a lasagne sima bolognai raguval az igazi. Elképzelésem sem volt, ugyan miért kéne bele besamelmártást tenni, amiért egyébként nem igazán rajongok. De az azelőtt volt, mielőtt volt szerencsém megkóstolni, milyen is a lasagne, ha egy autentikus recept alapján készítjük. Azóta eszembe nem jut meggyalázni ezt az ételt,… Tovább »

Spagetti à la bolognaise

Olaszországban tésztát főzni szenvedély, náluk jobban a módját nem is adja meg senki. Egyes éttermekben éppen ezért a vendég maga főzi meg a tésztáját, ahogyan Pető Gyula írja. Az olasz konyhában a túlfőtt, vízízű pasta a selejt kategóriába sorolandó, hiszen ők a tésztát nem főzik meg teljesen. Akkor jó, ha a belsején egy leheletnyi réteg… Tovább »

Lusta pizzatészta – tíz perc alatt, kelesztés, dagasztás nélkül, bögrésen – Blog TOP 10-es

A blog egyik legnagyobb favoritja újra 🙂 Mire kihozza a futár, játszva megsüthetünk két pizzát, arról ne beszéljünk, hogy a kereskedelmi árak töredékéért 🙂 Hihetetlenül egyszerű összedolgozni ezt a tésztát, pedig én nagyon nem szeretek mindenféle gyúrni való gancákkal szuszmákolni, de ez tényleg két perc! Már-már nevetségesen könnyedén készül. És akkor persze azt gondolnánk, hogy… Tovább »

Lusta pizzatészta – tíz perc alatt, kelesztés, dagasztás nélkül, bögrésen

Mire kihozza a futár, játszva megsüthetünk két pizzát, arról ne beszéljünk, hogy a kereskedelmi árak töredékéért 🙂 Hihetetlenül egyszerű összedolgozni ezt a tésztát, pedig én nagyon nem szeretek mindenféle gyúrni való gancákkal szuszmákolni, de ez tényleg két perc! Már-már nevetségesen könnyedén készül. És akkor persze azt gondolnánk, hogy a minősége alatta marad az éttermi pizzának…. Tovább »

Bögrés pizzatészta Buddy Valastro-tól

Az olasz konyha nagyszerűsége egyszerűségében rejlik. Remek példa rá Buddy pizzatésztája, ami gyakorlatilag a kenyér alapanyagaiból készül, titkának kulcsa pedig pusztán az arányok eltalálásában rejlik. Nem készül villám módon, ennek bizony meg kell adni a módját, de ez nem munkatöbbletet jelent, csupán időt, mert a tésztát kétszer pihentetjük. Ez az egyetlen kelt dolog, amit nem… Tovább »

Lasagne, ahogyan az olaszok készítik…

Volt idő, amikor meg voltam győződve róla, hogy a lasagne sima bolognai raguval az igazi. Elképzelésem sem volt, ugyan miért kéne bele besamelmártást tenni, amiért egyébként nem igazán rajongok. De az azelőtt volt, mielőtt volt szerencsém megkóstolni, milyen is a lasagne, ha egy autentikus recept alapján készítjük. Körülményesség ide- vagy oda, de azóta eszembe nem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!