Rupáner-konyha

Bögrés forrázott palacsinta

Évek óta próbálom megtalálni a puha, lágy, krémes palacsinta receptjét, azét ami olvad a nyelven. És végre megvan! Amire pedig külön büszke vagyok, hogy ennek az arányait teljesen az én ízlésemhez igazítottam és végre olyan lett, amilyennek lennie kell. A tejföltől és a szódabikarbónától gazdagabb lesz a palacsintánk, már a sületlen tészta illata is pazar,… Tovább »

Bögrés strandkaják gyorsan, könnyedén

Mert finomak a strandon, de lehetnek még finomabbak otthon. Összegyűjtöttem Nektek a legnépszerűbb strandétel-receptjeimet bögrésen, amiket könnyedén mi magunk is elkészíthetünk. Csipegessetek belőle 🙂 A legnépszerűbb mind közül feltehetően a lángos! Ez pedig egy olyan recept, ami kívül finoman roppanós, belül pihe-puha, és egyáltalán nem szívja meg magát olajjal 🙂 A receptért kattints ide: BÖGRÉS… Tovább »

Klasszikus házi palacsinta (bögrésen is)

A palacsintát mindenki szereti. A palacsintát mindenki szereti enni. Készíteni kevésbé. Könnyen elmegy tőle a kedvünk, de egyszer kell megtalálni a jó receptet, a jó hőfokot és a jó palacsintasütőt, onnantól megy, mint a karikacsapás. Remélem a soron következő recept és leírás mindenkinek a segítségére lesz. Mert a nyárhoz hozzátartozik a strand hűsítő vize, a… Tovább »

Francia palacsinta (bögrésen is)

Ezt a receptet Rákóczi János híres magyar szakács hozta magával Franciaországból. A szakkönyvek szerint: „anyagai közt van a tejszín és a vaj, amely ízében, állományában, sütés közben kialakuló pörzsanyagaiban olyan többletélvezetet nyújtanak, ami nem hasonlítható össze a hagyományos palacsinták ízeivel”. Persze, Rákóczi más mértékegységekkel dolgozott, csak én bögrésítettem az egyszerűség kedvéért. Vagyis: 2,5 dl-es bögre… Tovább »

Eredeti Gundel-palacsinta (bögrésen is)

Gundel Imrétől kölcsönzöm a nyitó gondolatot az én személyes, nagy kedvencem felvezetéséhez: „Semmitől sem szabad félni, semmit sem szabad szorongással végezni. Fél kézzel, könnyedén kell dolgozni… Bármilyen hibát ügyesen, gyorsan, némi fantáziával korrigálni lehet. És akkor minden nagyon jó lesz!” A Gundel palacsinta receptjét Gundel Károly Kis magyar szakácskönyvének útmutatása alapján készítettem el. A recept… Tovább »

Villám bögrés mákpalacsinta forró sárgabarackkal

Mikor édes, mákos, könnyed palacsinták fürdenek a forró sárgabarackban és a porcukorban… Mindenkinek a képzeletére bízom 🙂 És húsz percbe sem fog telni előállítani… A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: A palacsintákhoz, körülbelül 10-12 kisebbhez: – másfél bögre fehér finomliszt (20 dkg) – 1 bögre 2,8 %-os tej (két és fél dl)… Tovább »

Bögrés palacsintatorta

Az öcsém ennek a mutatós finomságnak a megálmodója és megalkotója: a tésztája könnyed, piskótaszerű, mégis jó tartása van, ezért gyönyörűen tölthető, szeletelhető. A sütés során nem ragad le, és könnyen fordítható. Ez most leheletvékony étcsokoládé rétegekkel és porcukorborítással készült, mellé eper és roppanós, édes szőlő járt, ugye el tudjátok képzelni? 🙂 Nem hinném, mert még… Tovább »

Bögrés forrázott palacsinta – a leglágyabb, legpuhább!

Évek óta próbálom megtalálni a puha, lágy, krémes palacsinta receptjét, azét ami olvad a nyelven. És végre megvan! Amire pedig külön büszke vagyok, hogy ennek az arányait teljesen az én ízlésemhez igazítottam és végre olyan lett, amilyennek lennie kell. A tejföltől és a szódabikarbónától gazdagabb lesz a palacsintánk, már a sületlen tészta illata is pazar,… Tovább »

Julia Child és a bögrés palacsinta esete

Életemben először akkor kezdett el érdekelni a gasztrobloggerség, amikor megnéztem a Julie és Julia című filmet. A sztori nagyon aranyos, röviden azért leírom annak, aki nem látta: Julie egy harmincas írónő, alkotói válságban, aki elhatározza, hogy egy év alatt megfőzi a Julia Child francia szakácsművészetről írt könyvében található összes receptet. Ráadásul erről egy blogot is… Tovább »

Bögrés tejes pite

Mivel ez tulajdonképpen egy palacsintatészta, így HÁROM percet vesz igénybe a bekeverése. A végeredmény pedig számomra olyan, mintha megsütöttük volna a klasszikus krémest: lágy, pudingszerű finomság, ami úgy olvad szét a szánkban. Nem is ragozom tovább 🙂 Ezt a receptet egy nagyon kedves volt diákom küldte nekem, úgy gondolta, hogy jól mutatna a blog gyorsan… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!