Rupáner-konyha

A tökéletes bögrés krumplis pogácsa (kelesztés nélkül!)

Egy házias, pillekönnyű, selymes bélzetű, ízletes csodapogi ez, aminek nálunk már hűlt helye sajnos 🙂 De nagyon gyorsan megvan, nem kell sem keleszteni, sem dagasztani, a tésztája pedig nagyon puha, így játszi könnyű vele bánni. Valószínűleg holnap újabb adag készül mi nálunk 🙂 Már régóta szeretnék krumplis pogácsát sütni, de visszatartott, hogy nem sikerült még… Tovább »

Réteges sajtos-juhtúrós pogácsa (bögrésen is)

És sajt van a rétegekben, a tésztája pehely, az íze isteni, elkészíteni pedig nagyon egyszerű. Nincs egy csomó hajtogatás, mindössze egyszeri, a tésztáját csak gyúrjuk, enni pedig csak esszük-esszük-esszük. Laurácskámmal készítettük, ő a legnagyobb pogácsás a családban, szívesen visz belőle tízóraira, és a sajtos a kedvence. Ez is nagy sikert aratott nála 🙂 A mérce… Tovább »

Turbó túrós-sajtos pogácsa, avagy a cicapuffancs

Ez egy falatnyi élvezet, igazi kis két ujj közé csippenthető finomság. Gyorsan elkészül, nincs kelesztés, dagasztás, még élesztő és sütőpor sem. Ennek ellenére az eredmény egy könnyű textúrájú, ízletes kis puffancs, aminek nem lehet ellenállni, és ami nem szárad ki másnapra, sőt harmadnapra sem 🙂 Kiváló sörkorcsolya, vagy kísérője egy tartalmas levesnek. Hozzávalók: – 25… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!