Rupáner-konyha

Bögrés bejgli gyors léptekben

Nekem sosem igazán akaródzott nekiállni bejglit sütni. Az okaim nagyjából, hogy mindenki kiborul, ha kinyílik, és hogy összevissza kell főzögetni a tölteléket, a bejglit állni hagyni, kenni, van, hogy nehéz nyújtani, és mindezeken éppen a legszebb ünnep előtt kell, hogy keresztülmenjen az ember, mikor lenne talán jobb dolga is. Most is csak azért voltam hajlandó… Tovább »

Tanyasi egytál Papától

Az én anyai nagypapám tanyasi ember volt. Ha hozzájuk mentem, akkor alacsony léckerítés és orgonasövény fogadott tavasszal, nyáron a szőlőlugas alatt ettük az ott termett dinnyét, ősszel a Mamával kézen fogva szedtük kosárba a gombát a ködbe burkolózott erdőben, miközben Papa fütyörészve nézte a madarakat. A kenyér számára szent volt, keresztet vágott rá, mielőtt megszelte,… Tovább »

Bögrés mézeskalács – rögtön puha, rögtön süthető!

Ez a tészta egy álom! Annyira könnyű vele dolgozni, hogy az elképesztő. A gyúrása valószerűtlenül gyorsan megvan, a végeredmény pedig egy olyan vaj puha, könnyen nyújtható tészta, ami nem ragad. Döbbenet:-) Pláne azok után, hogy mennyi receptet megszenvedtem már. És tíz perc sütésidő után valóban pihe-puha mézes fűszeres kalácsokba haraphatunk, ami nem émelyítő, hanem éppen… Tovább »

Bögrés csodatészta

Hogy miért csodatészta? Nemcsak mert csoda finom, csoda puha, hanem azért, mert ezt a mennyei kelt tésztát a hűtőben szokás keleszteni. És naná, hogy vannak előnyei: előző este öt perc alatt összeállítjuk a tésztát, másnap reggel pedig nincs más dolgunk, mint nyújtani, és kedvünkre tölteni. Készülhet belőle csiga, bukta, táska vagy amit csak szeretnénk 🙂… Tovább »

15 perces mákos guba bögrésen

A mákos guba az én személyes nagy kedvencem, és végre kikísérleteztem azt a receptet, ami gyors és éppen olyan, ahogyan szeretem: enyhén pirult, a vajtól lágy, mennyei finomság. Nem csak ünnepi asztalra való, hanem igazi hétköznapi édesség hideg őszi-téli estékre. Kevés idő alatt asztalra varázsolható lélekmelengető a családnak, vagy csak úgy magunknak. Éééés, nem rontja… Tovább »

Bögrés körtés cobbler – öt perc munkával

Avagy forró lédús körte, vajas, piteszerű tésztába ágyazva, ÖT PERC munkával 🙂 Igazi villával falatozós sütemény, mely tökéletes kísérője egy kiadós levesnek, vagy hangulatos őszi estéknek. Ez egy angolszász alapédesség, aminek a lényegét a saját levében karamellizálódó gyümölcsök adják, és ami gyorsan finomat alapelvén működik. A receptet a Nassolda blog Dettijénél találtam, nagy köszönet érte,… Tovább »

Puha tejes zsemle – bögrésen

Péksüteményt sütni sokaknak ijesztőnek tűnik, pedig egyáltalán nem az, könnyebb, mint azt gondolnánk! Ezúttal egy francia tejes zsemlét készítünk, aminek a héja puha, a belseje pedig könnyed, foszlós. A tetején a csücskök, és a zsemle alja viszont ropogós 🙂 Nagyon egyszerűen elkészíthető, ideális kísérője lehet ahogyan a hétköznapoknak, úgy egy kényeztető vasárnapi reggelinek is. Kezdő… Tovább »

Bögrés zserbó

Ma megsütöttem életem első zserbóját, és bevallom félve kezdtem neki. Igazi megmérettetésnek gondoltam ,valami nagyon nehéz hókuszpókusznak, és amilyen nagy lendülettel mentem neki ennek a feladatnak, úgy kellett rájöjjek, hogy ez nem is akkora valami, mint azt én elképzeltem. Tehát zserbósütés kipipálva, ráadásul a végeredmény épp olyan lett, mint azt szerettem volna. Pedig voltak ám… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!