Rupáner-konyha

Gyors, kekszes őzgerinc – sütés nélkül

Ez az egyik kedvenc édességem, igazi gyorssegély recept ebben a hőségben is, hiszen sütés nélkül, negyed óra alatt elővarázsolható, akár ipari mennyiségben is 🙂 És általános kedvencnek számít, úgyhogy a siker sem marad el, bármilyen ünnepi asztalon megállja a helyét… A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók (1 őzgerinc formához): – három bögre… Tovább »

Eredeti Gundel-palacsinta (bögrésen is)

Gundel Imrétől kölcsönzöm a nyitó gondolatot az én személyes, nagy kedvencem felvezetéséhez: „Semmitől sem szabad félni, semmit sem szabad szorongással végezni. Fél kézzel, könnyedén kell dolgozni… Bármilyen hibát ügyesen, gyorsan, némi fantáziával korrigálni lehet. És akkor minden nagyon jó lesz!” A Gundel palacsinta receptjét Gundel Károly Kis magyar szakácskönyvének útmutatása alapján készítettem el. A recept… Tovább »

Gyors hópehely (bögrésen is)

Baracklekváros dió, isteni omlós, porcukros tésztába rejtve. Mennyei, házias ízélmény… A receptet dédimamánktól kaptam, szlovák örökség, és a papíron, amelyre felírta nekem, így szerepelt: “Bors-féle”. Ha az embernek nincs kedve sokat vacakolni, de valami különlegeset szeretne az ünnepi asztalra varázsolni, akkor ez a finomság ideális választás. A tésztát gyúrjuk, nyújtjuk, fogunk egy boros poharat, szaggatunk,… Tovább »

Pillekönnyű kavart grízes-túrós

Vasárnap készült nálunk ez a könnyed sütemény, két nagy kedvencem keverékéből, grízből és túróból. Hát még sokszor előveszem majd ezt a receptet 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: – egy kis pohár tejföl (2 dl) – fél bögre búzadara (10 dkg) – 25 dkg zsíros tehéntúró – 5 tojás – 1… Tovább »

Krumplis párnapuffancs bögrésen

Nagyon szeretem a krumplival készülő kelteket, de ezt a puffancsot nem igen hiszem, hogy bármi lekörözheti nálam. Képzeljetek egy el egy nagyon könnyű, puha kelt tésztát, ami krumplival és finom vajjal készül, mindezt úgy, hogy a nyújtás után kacsazsírral megkenjük, félbehajtjuk, és úgy sütjük. Ehhez nincs mit hozzátenni 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es… Tovább »

Fahéjas csigatekercs – mintha kürtős kalácsba harapnánk

Ebben minden benne van, ami csak egy csigától elvárható, sőt még annál is több. Mert van ugyebár a csiga, azzal a finom fahéjas töltelékkel. De képzeljétek csak el azt, hogy a csiga tekercsformát ölt, a néhány vastag réteg helyett, sok-sok vékony puha, kelt tészta réteg közt rejtőzik egy cukros, vajas, karamellává sült fahéjfolyam. És, ami… Tovább »

Görög gyümölcsleves

Ha a hűtőből vesszük ki a hozzávalókat, akkor ennél egyszerűbben elkészíthető leves nincs, az már egyszer biztos 🙂 Olyan finomság, ami télen-nyáron jól esik. A forró évszakban azért, mert felfrissít a hőségben, és nem kell bekapcsolnunk a tűzhelyet. A hűvösebb évszakokban pedig azért, mert a mediterrán gyümölcsök konzervformában is színt hoznak az étrendünkbe, hiszen ilyenkor… Tovább »

Villám bögrés almás – forrón gyümölcsös

Néhány perc előkészülettel elkészíthető ez a finomság! A palacsintaízű, piskótaszerű tésztában pedig a forró, lédús gyümölcs, jól megszórva fahéjas cukorral, bizony páratlan élvezetet 🙂 Méltó megkoronázása lehet egy kiadós levesnek, mert forrón az igazi! A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: – 4 tojás – 2 csomag vaníliás cukor – 1 csomag sütőpor… Tovább »

Egyszerű bögrés cupcake – habkönnyed csoda

Ezek a kis szépségek a borítóterv fotózására készültek, és azzal a lendülettel be is kerültek a családi repertoárba. Az alapja egy könnyű és puha vajas-vaníliás tészta, a tetején a topping egy mascarponés, vajas, tejszínes habszerű finomság, amely tetszés szerint színezhető szörppel, ételszínezékkel vagy akár gyümölcslével. Még egy pluszt ad neki, ha ennyi nem lenne elég,… Tovább »

Bögrés palacsintabundás – szikkadt pékáru eltüntetésére

Ez egy igen egyszerű, mégis nagyon sokoldalú édesség, ami akár reggelinek, akár egy kiadós desszertnek is kiváló választás, nem mellesleg eltünteti a megmaradt kenyeret, kalácsot. Az elkészítése mindössze annyiból áll, hogy a péksüteményeket tetszőleges darabokra vágjuk, palacsintatésztában megforgatjuk, majd kisütjük. Fogyaszthatjuk gyümölccsel, lekvárral, fahéjas cukorral. Nyitottam egy új rovatot (kategóriát) a blogon: “Régimódi, takarékos konyha”… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!