Rupáner-konyha

Bögrés forrázott palacsinta

Évek óta próbálom megtalálni a puha, lágy, krémes palacsinta receptjét, azét ami olvad a nyelven. És végre megvan! Amire pedig külön büszke vagyok, hogy ennek az arányait teljesen az én ízlésemhez igazítottam és végre olyan lett, amilyennek lennie kell. A tejföltől és a szódabikarbónától gazdagabb lesz a palacsintánk, már a sületlen tészta illata is pazar,… Tovább »

Bögrés strandkaják gyorsan, könnyedén

Mert finomak a strandon, de lehetnek még finomabbak otthon. Összegyűjtöttem Nektek a legnépszerűbb strandétel-receptjeimet bögrésen, amiket könnyedén mi magunk is elkészíthetünk. Csipegessetek belőle 🙂 A legnépszerűbb mind közül feltehetően a lángos! Ez pedig egy olyan recept, ami kívül finoman roppanós, belül pihe-puha, és egyáltalán nem szívja meg magát olajjal 🙂 A receptért kattints ide: BÖGRÉS… Tovább »

Pufi pitakenyerek bögrésen

Sokféle pitát készítettem már, de ezek toronymagasan lepipálják az összeset! Végre éppen olyanok lettek, ahogyan megálmodtam őket: szemet gyönyörködtető, kerek párnácskák 🙂 Pedig még csaltam is, mert az eredetileg kapott receptből kihagytam lépéseket, és változtattam a hozzávalókon is. Mégis mesések lettek, ráadásul öt perc alatt megsülnek! Fokhagymás tejföllel vagy hússal, gyrosnak, vagy csak magában, mindenhogy… Tovább »

Bögrés szilvás kalácspite

Azért lett kalácspite neve, mert apukám azt mondta, hogy olyan a tésztája, mintha kalácsot ennénk, és milyen igaza volt 🙂 Puha, laza, kelt ágyikóra kerültek a lédús, ízletes szilvák, és valami mennyei finom volt az összhatás a pirult fahéjas cukorral. Ember a talpán, aki abba tudja hagyni! Anyukám sütötte, ezért olyan finom 🙂 A mérce… Tovább »

Klasszik szilvásgombóc bögrésen

Avagy lágy, krumplis, fahéjas-szilvás mennyország, egyenest anyukám konyhájából 🙂 Vagy Presser Gábor szavaival, egészen érzékletesen a Padlás-ból: “A felszín édes hó… Rajta aranyszínű morzsa! Megkóstolható! És benne van a kenyér, benne van a víz! Benne van a tudás, benne van az íz! Benne van az idő, benne van a só! Benne van a válasz: embernek… Tovább »

Tízperces, főzés nélküli őszibarack krémleves

A gyümölcsök ilyenkor nyáron szó szerint pottyannak az ölünkbe, és ki kell használni ezt a kánaánt, ameddig lehet, mert sajnos ezek a finomságok gyors egymásutánban követik egymást, emiatt nehéz velük lépést tartani. A minap mi is kaptunk egy jó nagy tállal a déditől, egy részét frissiben megettük, a másik feléből pedig ez az ízletes leves… Tovább »

Gyors, bögrés nyári pite

Mert pitét sütni jó 🙂 Finoman elmorzsolni a lisztet a vajjal, lágy tésztává gyúrni, belenyomkodni a formába, édes, tejfölös krémmel nyakon önteni, ráhalmozni a nyár gyümölcseit, és várni, hogy végre a villánkkal a szánkhoz emelhessük az ízek pazar kavalkádját, az omlós linzerrel… Ez egy ilyen pite, egy ilyen élmény, egy ilyen finomság 🙂 A mérce… Tovább »

Isteni limonádészirup bögrésen

A legjobb üdítő, amit erre a nagy hőségre ki lehet találni, ezzel nem nyúlunk mellé… A nyár slágere nálunk egyértelműen a jeges, citromos limonádé. A legtikkasztóbb forróságban a legjobb barát, mert finom, üdít, felfrissít, citromos, édes, hideg, jeges. Mi felnőttek legalább annyira szeretjük, mint a gyerekek, így általában van a hűtőben egy kancsónyi. De elkészíteni… Tovább »

Gyors, szuperpuha Jugó kifli bögrésen

Ez egy nagyon finom pihe-puha kifli, réteges és pufi, nem lehet abbahagyni, és még gyorsan el is készül, hiszen a sütési ideje nem több, mint 15 perc. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni 🙂 A bögre a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: – 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg) – fél bögre langyos tej (1,25… Tovább »

Lasagne gyorsan, finoman

Volt idő, amikor meg voltam győződve róla, hogy a lasagne sima bolognai raguval az igazi. Elképzelésem sem volt, ugyan miért kéne bele besamelmártást tenni, amiért egyébként nem igazán rajongok. De az azelőtt volt, mielőtt volt szerencsém megkóstolni, milyen is a lasagne, ha egy autentikus recept alapján készítjük. Azóta eszembe nem jut meggyalázni ezt az ételt,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!