Rupáner-konyha

Turbó túrós sajtgolyó

A minap jött szembe velem az egyik közösségi oldalon a recept, és annyira szépségesek voltak azok a golyók, és olyan ígéretesek azáltal, hogy nemcsak sajt, hanem túró is volt az alapanyagok között, hogy el kellett készítenem a hétvégén. És nem csalódtam, fél óra alatt elkészült belőlük egy jó nagy tállal. Könnyedek voltak, ízletesek, lyukacsosak, sajtosak,… Tovább »

Őrületes sajttekercs, a hidegtálak királynője!

Avagy sajt, sajt hátán! Tudtátok, hogy a sajt egy kis forró vizes fürdő után úgy nyújtható, mint egy tészta? Én nem, és meg is lepődtem, de örülök, hogy találkoztam ezzel a jelenséggel, mert nekem, mint sajtrajongónak a sajtkrémmel és sonkával töltött sajt egyértelműen a hidegtálak tálak királynője lett, és egészen biztosan nagyon gyakran fogom készíteni,… Tovább »

Lyukacsos sajtos kréker

A kislányaim nagyon boldogok voltak, mikor kivettem az első tepsivel a sütőből, a vidám sajtformája igazi gyerekmágnes, ráadásul mindössze négy hozzávalóból készül, így az anyukák is szeretik, mert egyszerű és gyors. Mikor megláttam a fotót egy sütős-főzős csoportban, már tudtam, hogy le fogom vele venni Laurát és Lizust a lábáról, úgy is lett szerencsére 🙂… Tovább »

Villám, pillekönnyű, kívül-belül sajtos pogácsák

Ez a legeslegfinomabb, legesleggyorsabb, legeslegízletesebb pogácsa, amit valaha készítettem. A receptben található arányok sokadik kísérletre lettek olyanok, amilyennek szerettem volna. Éppen hogy nem reppenek el a tányérból, olyan pehelykönnyűek 🙂 Nem kell dagasztani, keleszteni, hajtogatni, pihentetni, mégis kívül roppanós, belül puha tésztájú pogácsák kerekednek belőle, amik még másnap, harmadnap is tökéletesen élvezhetőek. Mostanában folyton ezt… Tovább »

Sajtos-tejfölös csirkecombok

Ma nagyon finom ebéd készült nálunk, ezek a gyönyörűséges aranybarna sajt alá bújt sós-borsos, vaj puha pipicombok, selymes tejföllel és zöldséges rizzsel körítve. Na és egy kis kovászos uborkával. Sikerült degeszre ennem magamat, valószínűleg nem is fogok vacsorázni 🙂 Hozzávalók: – 10 darab csirke alsó comb (dobverő, ahogy a lánykáim hívják) – egyharmad bögre étolaj… Tovább »

Nagyon sajtos sajtgolyó a fagyasztóból – a legfinomabb…

Már van egy sajtgolyó recept fent, de ez lekörözi azt, méghozzá toronymagasan. Régóta kerestem ezt a receptet, és most, hogy megvan, nem hinném, hogy lehet überelni. Már legalábbis számomra 🙂 Csupa-csupa sajt, mennyei, olyan, amilyennek lennie kell 🙂 Akár napokkal előtte elkészíthető, csak kivesszük a fagyasztóból, és már meg is van a vacsi vagy az… Tovább »

Réteges sajtos-juhtúrós pogácsa (bögrésen is)

És sajt van a rétegekben, a tésztája pehely, az íze isteni, elkészíteni pedig nagyon egyszerű. Nincs egy csomó hajtogatás, mindössze egyszeri, a tésztáját csak gyúrjuk, enni pedig csak esszük-esszük-esszük. Laurácskámmal készítettük, ő a legnagyobb pogácsás a családban, szívesen visz belőle tízóraira, és a sajtos a kedvence. Ez is nagy sikert aratott nála 🙂 A mérce… Tovább »

Tepsis sajtos makaróni – gyorsan valami finomat…

Ezt nem gondoltam! Sajtból és tésztából is lehet mesterien finomat alkotni, ráadásul szósz-kotyvasztás nélkül, gyorsan 🙂 “Ouick and easy”, gyorsan és könnyedén kategória. De eszembe sem jutott volna, ha nincs Barney a dinoszaurusz és a kislányom, aki végre egy elhúzódó betegség és étvágytalanság után rá nem kíván a mesében dalba szedett sajtos makarónira. Annyira szerettem… Tovább »

Expressz tejfölös sajtleves

Méghozzá pirított tökmaggal, fokhagymával bedörzsölt pirítóssal, finom, lágy, lélekmelengető, laktató, tökéletes befejezése egy borongós, hideg téli estének. Az egyszerűnél is egyszerűbb elkészíteni, tíz percbe sem telik, hogy a bögrénkben vagy a csészénkben gőzölögjön, sütőben pirult tökmag és zúzott fokhagymával bedörgölt pirítós roppanjon a fogunk alatt… A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: –… Tovább »

Klasszikus, réteges sajtos stangli (bögrésen is)

Ez egy olyan péksütemény, ami foszlós, puha és a rétegei között vaj és sajt sül össze. A konyhát belengi az illata, és ember legyen a talpán, aki képes neki ellenállni… Én nagyokat sütöttem, olyan tízóraira valóakat, de kisebbeket is lehet, ha esetleg vendégségbe visszük. A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók 20 nagyobb… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!