Rupáner-konyha

Vajpuha sajtos csigák

Igazi vendégváró, puha, omlós tészta, mennyei sajtkrémmel a közepén. Nemcsak azért vendégváró, mert nagyon finom, hanem azért mert ezt rúd formájában fagyasztjuk, és ha vendégeket várunk, akkor csak frissiben kisütjük 🙂 A recept ismét Ivettől származik, kétszer is megkaptam, mert az egyiket elveszítettem 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók 30 darab… Tovább »

Villám gombakrémleves

Ezt a fogást a camembert sajt, a savanykás tejföl és a kakukkfű izgalmas ízvilága emeli ki az unalmas krémlevesek sorából. Gyorsan elkészül és gyorsan el is fogy. A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! Hozzávalók: – 1 fej vöröshagyma apróra kockázva vagy darálva/pépesítve – 3 evőkanál étolaj vagy olívaolaj – fél kg gomba – 1… Tovább »

Francia hagymaleves

Ez a leves igazi lélekmelengető a nyúlós, olvadt sajttal, a pirított kenyérrel, a selymes tejszínes levével, és az vajon aranyosra pirult vöröshagymaszeletekkel és póréhagymagyűrűkkel, melyekkel színültig tele van. Ez is az öcsém receptje. A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! Hozzávalók egy nagyobb adaghoz: – negyed kg póréhagyma felkarikázva – 3 közepes fej vöröshagyma –… Tovább »

Túrós-sajtos rudacskák – Blog Top20

Szeretem a sajtos rudakat, de a túró az, amely igazán felruházza őket azzal a plusszal, amitől ízesebbek lesznek, és napok múltán is puhák maradnak. A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Húsvétra egy nagyszerű vendégváró, hiszen nálam az a tapasztalat, hogy a sósak után hamarabb nyúlnak a locsolók, mint az édeshez. Hozzávalók: – 25… Tovább »

Sajtszalma bögrésen – ropi helyett!

Régi kedvenc új fotóval 🙂 A Fakanál magazin egy régi számában bukkantam erre a receptre, már a neve is ígéretes volt, tudtam, hogy ropi helyett gyakran fogom készíteni. Minden várakozásomat felülmúlta, mert amellett, hogy a tésztájával nagyon könnyű dolgozni, a vaj, a sajt és a paprika már nyers tésztaformában is ínycsiklandó, amikor pedig sül, az… Tovább »

Sajtgolyó tizenöt perc alatt – Blog Top 20

Életem első sajtgolyóját a sógornőm készítette, és abba sem bírtam hagyni. Aztán megtörtént a baj: nem találta azóta sem a receptet 🙂 Végül szerencsére előkerült, úgyhogy újabb sajtgolyó került fel a blogra, méghozzá olyan, ami egyszeri és megismételhetetlen. Imádni fogjátok, kívül roppanós, belül sajtos ízrobbanás. Tartármártással valami fenomenális 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es… Tovább »

Ötperces citromos túrótorta

Ennek a citromos túrótortának története van, könnyes, édes, szeretjük, mert emlékeket zár magába. Ági a sógornőm, vele együtt sütöttük meg először ezt egy nyári délutánon. Egy kis süteményes könyvből van a recept, amit a születésnapjára kapott egy kolléganőjétől. Mondhatnám, hogy nő adta a nőnek, de amikor megkapta még gyerek volt. Aztán hirtelen fel kellett nőnie,… Tovább »

Blogkedvenc rágcsálnivalók gyorsan, bögrésen!

Szilveszteri ajánlat következik! A blog legfavorizáltabb sós rágcsáit válogattam össze ebben a bejegyzésben 🙂 FINOM, VAJAS POGÁCSA BÖGRÉSEN Este már be lehet gyúrni, sokáig friss marad… A receptért katt ide! SAJTOS-SÓS RUDACSKÁK BÖGRÉSEN Kapós, olcsó, gyors… A receptért katt ide! SAJTSZALMA BÖGRÉSEN-ROPI HELYETT! Isteni, a vaj, a sajt, a só, a paprika összesülve, mmmmmmmmmmmmmmm… A… Tovább »

Sajtszalma bögrésen – ropi helyett!

A Fakanál magazin egy régi számában bukkantam erre a receptre, már a neve is ígéretes volt, tudtam, hogy ropi helyett gyakran fogom készíteni. Minden várakozásomat felülmúlta, mert amellett, hogy a tésztájával nagyon könnyű dolgozni, a margarin, a sajt és a paprika már nyers tésztaformában is ínycsiklandó, amikor pedig sül, az már a kibírhatatlan kategória (a… Tovább »

Bögrés kiflicskék – dagasztás, kelesztés nélkül!

Ez egy országszerte óriási slágerrecept, méghozzá méltán! Egy óra alatt harminckét kívül picit ropogós, belül puha, foszlós péksütemény elkészítése azért teljesítmény 🙂 Tehát, ha gyorsan szeretnénk finom kifliket készíteni házilag, akkor ez a pici olajos kifli a legjobb választás. Reggelire, vendégvárónak vagy sörkorcsolyának is kiválóan alkalmas. Variálhatjuk, ahogy szeretnénk, tölthetjük, szórhatjuk amivel szeretnénk. Mi szezámmaggal… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!