Rupáner-konyha

Lyukacsos sajtos kréker

A kislányaim nagyon boldogok voltak, mikor kivettem az első tepsivel a sütőből, a vidám sajtformája igazi gyerekmágnes, ráadásul mindössze négy hozzávalóból készül, így az anyukák is szeretik, mert egyszerű és gyors. Mikor megláttam a fotót egy sütős-főzős csoportban, már tudtam, hogy le fogom vele venni Laurát és Lizust a lábáról, úgy is lett szerencsére 🙂… Tovább »

Villám, pillekönnyű, kívül-belül sajtos pogácsák

Ez a legeslegfinomabb, legesleggyorsabb, legeslegízletesebb pogácsa, amit valaha készítettem. A receptben található arányok sokadik kísérletre lettek olyanok, amilyennek szerettem volna. Éppen hogy nem reppenek el a tányérból, olyan pehelykönnyűek 🙂 Nem kell dagasztani, keleszteni, hajtogatni, pihentetni, mégis kívül roppanós, belül puha tésztájú pogácsák kerekednek belőle, amik még másnap, harmadnap is tökéletesen élvezhetőek. Mostanában folyton ezt… Tovább »

Vajpuha sajtos csigák

Igazi vendégváró, puha, omlós tészta, mennyei sajtkrémmel a közepén. Nemcsak azért vendégváró, mert nagyon finom, hanem azért mert ezt rúd formájában fagyasztjuk, és ha vendégeket várunk, akkor csak frissiben kisütjük 🙂 A recept ismét Ivettől származik, kétszer is megkaptam, mert az egyiket elveszítettem 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók 30 darab… Tovább »

Gyors sós rudak

Ági sógornőm szokatlanul kapós sós rágcsája ez az omlós, sajtos, nem morzsolódós finomság. Sokáig eláll, és semmit nem veszít a tökéletes állagából, napok után sem. Ünnepekben állandóan ezt eszem, most megosztom Veletek is, már legalábbis a receptet 🙂 Kerti grillezések, foci VB idejére erősen javallott 🙂 De leginkább bármikor bevethető, nem is kell rá alkalom!… Tovább »

Túrós-sajtos rudacskák – Blog Top20

Szeretem a sajtos rudakat, de a túró az, amely igazán felruházza őket azzal a plusszal, amitől ízesebbek lesznek, és napok múltán is puhák maradnak. A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Húsvétra egy nagyszerű vendégváró, hiszen nálam az a tapasztalat, hogy a sósak után hamarabb nyúlnak a locsolók, mint az édeshez. Hozzávalók: – 25… Tovább »

Sajtszalma bögrésen – ropi helyett!

Régi kedvenc új fotóval 🙂 A Fakanál magazin egy régi számában bukkantam erre a receptre, már a neve is ígéretes volt, tudtam, hogy ropi helyett gyakran fogom készíteni. Minden várakozásomat felülmúlta, mert amellett, hogy a tésztájával nagyon könnyű dolgozni, a vaj, a sajt és a paprika már nyers tésztaformában is ínycsiklandó, amikor pedig sül, az… Tovább »

Blogkedvenc rágcsálnivalók gyorsan, bögrésen!

Szilveszteri ajánlat következik! A blog legfavorizáltabb sós rágcsáit válogattam össze ebben a bejegyzésben 🙂 FINOM, VAJAS POGÁCSA BÖGRÉSEN Este már be lehet gyúrni, sokáig friss marad… A receptért katt ide! SAJTOS-SÓS RUDACSKÁK BÖGRÉSEN Kapós, olcsó, gyors… A receptért katt ide! SAJTSZALMA BÖGRÉSEN-ROPI HELYETT! Isteni, a vaj, a sajt, a só, a paprika összesülve, mmmmmmmmmmmmmmm… A… Tovább »

Sajtszalma bögrésen – ropi helyett!

A Fakanál magazin egy régi számában bukkantam erre a receptre, már a neve is ígéretes volt, tudtam, hogy ropi helyett gyakran fogom készíteni. Minden várakozásomat felülmúlta, mert amellett, hogy a tésztájával nagyon könnyű dolgozni, a margarin, a sajt és a paprika már nyers tésztaformában is ínycsiklandó, amikor pedig sül, az már a kibírhatatlan kategória (a… Tovább »

A világ legegyszerűbb pogácsája, bögrésen

Legalábbis a Gyémánt konyhában ezen címke alatt szerepelt, nem is véletlenül 🙂 Hálás köszönet érte! Tényleg hipp-hopp megvan, és nagyon finom, pihe-puha pogácsa, ami ezerféleképpen variálható. Rachel Allen szakácskönyvéből van az eredeti recept. Én annyiban változtattam rajta, hogy aludt tej híján kefirt használtam, és emiatt picit több lisztet. A zöld fűszer pedig Laura kislányom kérésére… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!