Rupáner-konyha

Sárgabarackos-csokis muffin (bögrésen is)

Imádom a sárgabarack-szezont, mert ha az említett gyümölcsöt bármilyen kevert tésztába belesütjük, az valami leírhatatlanul finom, forró, egyszerre édes, savanykás, fanyar. Vagyis mennyei… Most sincs ez másképp, muffin képében csinos, és az olvadt csokoládéval, vaníliás puha piskótában, hát sejtitek szerintem 🙂 Egyébként csoki nélkül is süthetitek, úgy is nagyon fincsi… A mérce a szokásos 2,5… Tovább »

Villám bögrés mákpalacsinta forró sárgabarackkal

Mikor édes, mákos, könnyed palacsinták fürdenek a forró sárgabarackban és a porcukorban… Mindenkinek a képzeletére bízom 🙂 És húsz percbe sem fog telni előállítani… A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: A palacsintákhoz, körülbelül 10-12 kisebbhez: – másfél bögre fehér finomliszt (20 dkg) – 1 bögre 2,8 %-os tej (két és fél dl)… Tovább »

Bögrés túrós szezonpite

A hétvégén valami igazán kapósat sikerült összehozni. Az ízvilága nekem sült túrógombóc, palacsinta és egy könnyed pite egyvelege, jó lédús, édes és savanykás gyümölcsökkel. A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: A tésztához: – 2 és fél bögre liszt – 1 bögre cukor – 4 tojás – 1 csomag sütőpor – 1/2 kg… Tovább »

Bögrés sárgabarackos pite

Ezennel ünnepélyesen megnyitom a sárgabarack szezont! 🙂 Ez a pite azért fenomenális, mert olyan mintha elegyítve lenne a piskóta, a pite és a kelt tészta, egyetlen süteménybe. Én sárgabarackkal készítettem, mert a nagymamámnál már érnek ezek az apróságok. Nem is tudom leírni azt a mennyei illatfelhőt, ami belengte az egész lakást, miközben készült, és még… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!