Rupáner-konyha

Vendégváró kifli bögrésen, dagasztás nélkül

Ezek a csinos kiflik nem csak szépek, hanem eszméletlenül finomak, könnyű, puha tésztájuk van, a rétegekbe sós vaj sül bele, egyszerű és rendkívül kiadós. A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! Hozzávalók 24 darab kiflihez: A tésztához: – háromnegyed bögre 3,5%-os kefir (1 kis pohár, 150 g) – negyed bögre étolaj (fél dl) – szűk… Tovább »

Sós túrós burek, a legegyszerűbb

Avagy, hogyan lesz a papírvékony rétestésztából vastag tészta 🙂 Hipp-hopp megvan ez a Balkán specialitás, és imádni fogjátok. Aki egyszer kóstolta hajnalban, frissen sülve a pékségből, az sosem felejti el. Ez pedig épp olyan, mint amire kislánykoromból emlékszem. A rétegek közt zaftos, sós túró és mindez, ha hiszitek, ha nem, szimplán bolti rétestésztából készül. Van… Tovább »

Gyors sós rudak

Ági sógornőm szokatlanul kapós sós rágcsája ez az omlós, sajtos, nem morzsolódós finomság. Sokáig eláll, és semmit nem veszít a tökéletes állagából, napok után sem. Ünnepekben állandóan ezt eszem, most megosztom Veletek is, már legalábbis a receptet 🙂 Kerti grillezések, foci VB idejére erősen javallott 🙂 De leginkább bármikor bevethető, nem is kell rá alkalom!… Tovább »

Túrós-sajtos rudacskák – Blog Top20

Szeretem a sajtos rudakat, de a túró az, amely igazán felruházza őket azzal a plusszal, amitől ízesebbek lesznek, és napok múltán is puhák maradnak. A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Húsvétra egy nagyszerű vendégváró, hiszen nálam az a tapasztalat, hogy a sósak után hamarabb nyúlnak a locsolók, mint az édeshez. Hozzávalók: – 25… Tovább »

Sajtszalma bögrésen – ropi helyett!

Régi kedvenc új fotóval 🙂 A Fakanál magazin egy régi számában bukkantam erre a receptre, már a neve is ígéretes volt, tudtam, hogy ropi helyett gyakran fogom készíteni. Minden várakozásomat felülmúlta, mert amellett, hogy a tésztájával nagyon könnyű dolgozni, a vaj, a sajt és a paprika már nyers tésztaformában is ínycsiklandó, amikor pedig sül, az… Tovább »

Blogkedvenc rágcsálnivalók gyorsan, bögrésen!

Szilveszteri ajánlat következik! A blog legfavorizáltabb sós rágcsáit válogattam össze ebben a bejegyzésben 🙂 FINOM, VAJAS POGÁCSA BÖGRÉSEN Este már be lehet gyúrni, sokáig friss marad… A receptért katt ide! SAJTOS-SÓS RUDACSKÁK BÖGRÉSEN Kapós, olcsó, gyors… A receptért katt ide! SAJTSZALMA BÖGRÉSEN-ROPI HELYETT! Isteni, a vaj, a sajt, a só, a paprika összesülve, mmmmmmmmmmmmmmm… A… Tovább »

Sajtszalma bögrésen – ropi helyett!

A Fakanál magazin egy régi számában bukkantam erre a receptre, már a neve is ígéretes volt, tudtam, hogy ropi helyett gyakran fogom készíteni. Minden várakozásomat felülmúlta, mert amellett, hogy a tésztájával nagyon könnyű dolgozni, a margarin, a sajt és a paprika már nyers tésztaformában is ínycsiklandó, amikor pedig sül, az már a kibírhatatlan kategória (a… Tovább »

Bögrés kiflicskék – dagasztás, kelesztés nélkül!

Ez egy országszerte óriási slágerrecept, méghozzá méltán! Egy óra alatt harminckét kívül picit ropogós, belül puha, foszlós péksütemény elkészítése azért teljesítmény 🙂 Tehát, ha gyorsan szeretnénk finom kifliket készíteni házilag, akkor ez a pici olajos kifli a legjobb választás. Reggelire, vendégvárónak vagy sörkorcsolyának is kiválóan alkalmas. Variálhatjuk, ahogy szeretnénk, tölthetjük, szórhatjuk amivel szeretnénk. Mi szezámmaggal… Tovább »

Gyors sajtos-sós rudacskák bögrésen

Ági sógornőm szokatlanul kapós sós rágcsája ez az omlós, nem morzsolódós finomság. Sokáig eláll, és semmit nem veszít a tökéletes állagából napok után sem. Ünnepekben állandóan ezt eszem, most megosztom Veletek is 🙂 Kerti grillezések, foci VB idejére erősen javallott 🙂 De leginkább bármikor bevethető, nem is kell rá alkalom! Hozzávalók: – 1 kocka (25… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!