Rupáner-konyha

Bögrés tiramisu, tíz perc alatt, tojás nélkül!

Ez egy tökéletes nyári desszert, de nem is csak nyári, hiszen bármelyik évszakban tökéletes. Most leginkább azért jön kapóra, mert amellett, hogy gyorsan elkészül, nem kell sütni. Nem a klasszikus, tojásos változat, így bátran elkészíthető. A tojás nélkül pedig a krémre vonatkozik, a babapiskótában van tojás… Én azért szeretem, mert ha például munkahelyre készítek a… Tovább »

Villámgyors zöldséges-tejszínes csirkemell

Ez egy igazi serpenyős, gyorsan az asztalra varázsolható étel, ami körettel együtt szűk fél óra alatt elkészül, és valami nagyon finomságos 🙂 Készíthetjük tésztával, rizzsel vagy amivel jól esik 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: – 30 dkg csirkemellszelet – 3-4 evőkanál étolaj vagy olíva olaj – egy-két teáskanál só –… Tovább »

Habos citromtorta sütés nélkül, 15 perc alatt

Ezt a receptet a hőségre való tekintettel küldöm Nektek szeretettel, igazi kánikula desszert. Mari készített ilyet a legutóbbi unokatestvér találkozóra, pont jól esett abban a nagy melegben a nehéz ebéd tetejére, a hűvös, üdítően citromos ízével és habkönnyed állagával, és a ráhalmozott ribizlivel. Bármilyen savanykás vagy fanyar gyümölcs jól áll neki, ellenállhatatlan, csak úgy olvad… Tovább »

Francia hagymaleves

Ez a leves igazi lélekmelengető a nyúlós, olvadt sajttal, a pirított kenyérrel, a selymes tejszínes levével, és az vajon aranyosra pirult vöröshagymaszeletekkel és póréhagymagyűrűkkel, melyekkel színültig tele van. Ez is az öcsém receptje. A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! Hozzávalók egy nagyobb adaghoz: – negyed kg póréhagyma felkarikázva – 3 közepes fej vöröshagyma –… Tovább »

Görög gyümölcsleves

Ha a hűtőből vesszük ki a hozzávalókat, akkor ennél egyszerűbben elkészíthető leves nincs, az már egyszer biztos 🙂 Olyan finomság, ami télen-nyáron jól esik. A forró évszakban azért, mert felfrissít a hőségben, és nem kell bekapcsolnunk a tűzhelyet. A hűvösebb évszakokban pedig azért, mert a mediterrán gyümölcsök konzervformában is színt hoznak az étrendünkbe, hiszen ilyenkor… Tovább »

Bögrés francia palacsinta (Crepe a’la francaise)

Ezt a receptet Rákóczi János híres magyar szakács hozta magával Franciaországból. A szakkönyvek szerint: „anyagai közt van a tejszín és a vaj, amely ízében, állományában, sütés közben kialakuló pörzsanyagaiban olyan többletélvezetet nyújtanak, ami nem hasonlítható össze a hagyományos palacsinták ízeivel”. Persze, Rákóczi más mértékegységekkel dolgozott, csak én bögrésítettem az egyszerűség kedvéért 🙂 Vagyis: 2,5 dl-es… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!