Rupáner-konyha

Lasagne gyorsan, finoman

Volt idő, amikor meg voltam győződve róla, hogy a lasagne sima bolognai raguval az igazi. Elképzelésem sem volt, ugyan miért kéne bele besamelmártást tenni, amiért egyébként nem igazán rajongok. De az azelőtt volt, mielőtt volt szerencsém megkóstolni, milyen is a lasagne, ha egy autentikus recept alapján készítjük. Azóta eszembe nem jut meggyalázni ezt az ételt,… Tovább »

Spagetti à la bolognaise

Olaszországban tésztát főzni szenvedély, náluk jobban a módját nem is adja meg senki. Egyes éttermekben éppen ezért a vendég maga főzi meg a tésztáját, ahogyan Pető Gyula írja. Az olasz konyhában a túlfőtt, vízízű pasta a selejt kategóriába sorolandó, hiszen ők a tésztát nem főzik meg teljesen. Akkor jó, ha a belsején egy leheletnyi réteg… Tovább »

Bögrés csodatészta

Hogy miért csodatészta? Nemcsak mert csoda finom, csoda puha, hanem azért, mert ezt a mennyei kelt tésztát a hűtőben szokás keleszteni. És naná, hogy vannak előnyei: előző este öt perc alatt összeállítjuk a tésztát, másnap reggel pedig nincs más dolgunk, mint nyújtani, és kedvünkre tölteni. Készülhet belőle csiga, bukta, táska vagy amit csak szeretnénk 🙂… Tovább »

Ötperces spenótos tésztaszósz, tömlős sajttal

Indul a spenótszezon! 🙂 És igen, sokakat ki lehetne kergetni a világból 🙂 Többek közt a férjemet is, nem beszélve a lányaimról, akik legfeljebb a bébispenótot fogyasztják, azt is szigorúan nyersen, miközben nyuszit játszanak, és örülnek, hogy végre egy levél, amit meg lehet enni. Én viszont szeretem, csak éppen időm és hajlandóságom sincs a magam… Tovább »

Mac and Cheese – sajtos makaróni amerikai módra, bögrésen

Wow! Ezt nem gondoltam: sajtból és tésztából is lehet mesterien finomat alkotni, ráadásul szósz-kotyvasztás nélkül, gyorsan 🙂 “Ouick and easy”, gyorsan és könnyedén kategória. De eszembe sem jutott volna, ha nincs Barney a dinoszaurusz és a kislányom, aki végre egy elhúzódó betegség és étvágytalanság után rá nem kíván a mesében dalba szedett sajtos makarónira. Annyira… Tovább »

Bögrés pizzatészta Buddy Valastro-tól

Az olasz konyha nagyszerűsége egyszerűségében rejlik. Remek példa rá Buddy pizzatésztája, ami gyakorlatilag a kenyér alapanyagaiból készül, titkának kulcsa pedig pusztán az arányok eltalálásában rejlik. Nem készül villám módon, ennek bizony meg kell adni a módját, de ez nem munkatöbbletet jelent, csupán időt, mert a tésztát kétszer pihentetjük. Ez az egyetlen kelt dolog, amit nem… Tovább »

Lasagne, ahogyan az olaszok készítik…

Volt idő, amikor meg voltam győződve róla, hogy a lasagne sima bolognai raguval az igazi. Elképzelésem sem volt, ugyan miért kéne bele besamelmártást tenni, amiért egyébként nem igazán rajongok. De az azelőtt volt, mielőtt volt szerencsém megkóstolni, milyen is a lasagne, ha egy autentikus recept alapján készítjük. Körülményesség ide- vagy oda, de azóta eszembe nem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!