Rupáner-konyha

Habos citromtorta sütés nélkül, 15 perc alatt

Ezt a receptet a hőségre való tekintettel küldöm Nektek szeretettel, igazi kánikula desszert. Mari készített ilyet a legutóbbi unokatestvér találkozóra, pont jól esett abban a nagy melegben a nehéz ebéd tetejére, a hűvös, üdítően citromos ízével és habkönnyed állagával, és a ráhalmozott ribizlivel. Bármilyen savanykás vagy fanyar gyümölcs jól áll neki, ellenállhatatlan, csak úgy olvad… Tovább »

Ötperces csokis-túrós álom, bögrésen

Létezik egy mennyei, francia csokoládétorta, enyhén roppanós kéreg alatt rejtőzik benne egy selymes, zaftos, puha, mámorító csokoládé mag. Közben van a blogon egy közös kedvencünk, az ötperces, nagyon túrós túrós. És milyen az, ha a kettő találkozik? Rátok bízom, hogy elképzeljétek, de inkább próbáljátok ki, mert én a kettőt bizony összeházasítottam 🙂 A mérce a… Tovább »

Bögrés palacsintatorta

Az öcsém ennek a mutatós finomságnak a megálmodója és megalkotója: a tésztája könnyed, piskótaszerű, mégis jó tartása van, ezért gyönyörűen tölthető, szeletelhető. A sütés során nem ragad le, és könnyen fordítható. Ez most leheletvékony étcsokoládé rétegekkel és porcukorborítással készült, mellé eper és roppanós, édes szőlő járt, ugye el tudjátok képzelni? 🙂 Nem hinném, mert még… Tovább »

Az eredeti Sacher-torta nyomában

A Sacher-torta receptje egy féltve őrzött titok, cukrászok generációi kérdezik maguktól, hogy vajon mennyi cukor, tojás és lekvár kell hozzá, hogy az összetévesztethetetlen ízét megkapják. Azt mesélik a receptről, hogy a Sacher Hotel széfjében lapul, szigorúan őrizve a nyilvánosságtól. Bár találhatunk szakácskönyvekben annyiféle variációt, amennyi homokszemet a tengerparton, mégis csak egyetlen helyen kóstolhattuk meg eddig… Tovább »

Bögrés csupacsoki torta

Nagyon finom csokoládés sütiszeletek varázsolhatóak az asztalra ezzel a recepttel. Az elkészítése és a sütése is roppant gyorsan megvan, így húsz perc múltán már villával falatozhatjuk ezt a forró boldogságbombát 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: – 1 kocka (10 dkg!) vaj – 1 tábla (10 dkg) tejcsokoládé – 1 tábla… Tovább »

Ötperces citromos túrótorta

Ennek a citromos túrótortának története van, könnyes, édes, szeretjük, mert emlékeket zár magába. Ági a sógornőm, vele együtt sütöttük meg először ezt egy nyári délutánon. Egy kis süteményes könyvből van a recept, amit a születésnapjára kapott egy kolléganőjétől. Mondhatnám, hogy nő adta a nőnek, de amikor megkapta még gyerek volt. Aztán hirtelen fel kellett nőnie,… Tovább »

Szezámos csokis süti bögrésen

Ez egy végtelenül egyszerű sütemény, amit a szezámmag tesz egyedivé. A tésztája a szokásos keverem-kavarom, az eredmény mégis nagyon különleges: nagyon csokoládés, nagyon kakaós, pillekönnyű, és a rápirult szezámmaggal együtt valami leírhatatlanul finom. A kisebbik kislányom abba sem bírta hagyni a magocskás sütit, ahogy ő nevezte el. Pedig nem is édesszájú, süteményekre pedig csak ritkán… Tovább »

Tizenötperces gesztenyetorta, sütés nélkül

Ha nincs kedvünk sokat pepecselni, begyújtani a sütőt, vagy gyorsan akarunk meglepni valakit szülinapra, akkor ez a süti nem fog minket cserbenhagyni. Egyszerű, nagyszerű édesség, a krémje őrületes, könnyed, az alapja pedig igazi kakaós-vajas csemege. Ami még nagy előnye, hogy másnap a legfinomabb, így vendégségre, másnapi ebéd tetejére egy szabad tíz percben előre elkészíthetjük, hogy… Tovább »

Őszi álom – vagyis bajor-magyar túrótorta, habcsókkal és mézes-diós sült körtével

Ha szeretnénk valami igazán őszi, lélekmelengető finomsággal kedvezni szeretteinknek, akkor ez a desszert, aminek íz-és színkavalkádját a hulló levelek hava ihlette, tökéletes választás. Az édesség szinte beleolvad az őszi tájba, éppen ezért a süppedő levélszőnyegnél ideálisabb környezetet nem is találhatnánk modellünk számára egy kis fotózás erejére. A szóban forgó finomság pedig nem más, mint a… Tovább »

Bögrés máktorta vaníliasodóval

Hozzávalók: 2 tojás 10 deka margarin 1 bögre cukor (2,5-3dl) nem egészen 1 bögre tej 1 bögre darált vagy darálatlan mák (vagy dió, mandula stb.) 1 bögre liszt 1 csomag sütőpor A sodóhoz: fél liter tej fél csomag vaníliás pudingpor 3-4 evőkanál cukor A hozzávalókat mixerrel összekeverem, egy közepes tortaformát kivajazok és lisztezek (vagy szilikonformát… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!