Rupáner-konyha

Turbó túrós sajtgolyó

A minap jött szembe velem az egyik közösségi oldalon a recept, és annyira szépségesek voltak azok a golyók, és olyan ígéretesek azáltal, hogy nemcsak sajt, hanem túró is volt az alapanyagok között, hogy el kellett készítenem a hétvégén. És nem csalódtam, fél óra alatt elkészült belőlük egy jó nagy tállal. Könnyedek voltak, ízletesek, lyukacsosak, sajtosak,… Tovább »

Epres túróhabos kocka – sütés nélkül

Könnyed túróhabba, puha piskótába és zamatos friss eperbe haraphat az a szerencsés, aki elkészíti magának vagy esetleg akinek valaki megcsinálja ezt a légies, mennyei desszertet. Az elkészítése egyszerű, a végeredmény pedig önmagáért beszél, igen-igen nehéz abbahagyni, még több szelet után is 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók egy nagy adaghoz (lehet… Tovább »

Mennyei klasszikus túrógombóc (bögrésen is)

Az egyik kedvenc desszertem, abból is a hagyományos változatra szavazok, nem kell bele más csak búzadara, túró és tojás. Az eredmény pedig egy karakteres, túrós, grízes puha gombóc, ami garantáltan nem fog szétfőni a vízben 🙂 Igazán házias ízélmény, ha a morzsát zsíron pirítjuk, nem hasonlítható semmihez, sok tejföllel és jó adag porcukorral a tetején,… Tovább »

Ötperces túrós kuglóf

Álompuha tészta, mégis zaftos, túrós. Nem szárad ki, nem túl édes, forrón, melegen, langyosan vagy hidegen, mindenhogy mennyei, bekeverni pedig az öt perccel még túlzok is. A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! Hozzávalók: – 1 kocka szoba hőmérsékletű margarin vagy vaj (25 dkg) – 1 csipet só – 25 dkg zsíros tehéntúró – 1… Tovább »

Foltos túrós őzgerinc

Ez egy nagyon dekoratív sütemény, puha, kakaós piskótával, túrós foltokkal, finomság tea mellé vagy csak úgy 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók egy őzgerinc formához: A piskótához: – másfél bögre fehér finomliszt (19 dkg) – negyed bögre étolaj (0,7 dl) – 1 tojás – háromnegyed bögre kristálycukor (10 dkg) – 1… Tovább »

Ötperces grízes túrópite málnával

Sült túróba harapunk, forró, porcukros málnába. Nagyon finom és a gríztől még különlegesebb. Keverjük, simítjuk, sütjük. Az öt perccel még túloztam is 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: – 50 dkg tehéntúró – kétharmad bögre búzadara (10 dkg) – 2 tojás – kétharmad bögre kristálycukor (10 dkg) – 1 bögre málna… Tovább »

Sós túrós burek, a legegyszerűbb

Avagy, hogyan lesz a papírvékony rétestésztából vastag tészta 🙂 Hipp-hopp megvan ez a Balkán specialitás, és imádni fogjátok. Aki egyszer kóstolta hajnalban, frissen sülve a pékségből, az sosem felejti el. Ez pedig épp olyan, mint amire kislánykoromból emlékszem. A rétegek közt zaftos, sós túró és mindez, ha hiszitek, ha nem, szimplán bolti rétestésztából készül. Van… Tovább »

Túrós-sajtos rudacskák – Blog Top20

Szeretem a sajtos rudakat, de a túró az, amely igazán felruházza őket azzal a plusszal, amitől ízesebbek lesznek, és napok múltán is puhák maradnak. A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Húsvétra egy nagyszerű vendégváró, hiszen nálam az a tapasztalat, hogy a sósak után hamarabb nyúlnak a locsolók, mint az édeshez. Hozzávalók: – 25… Tovább »

Habkönnyű kukoricamálés túrógombóc

Selymes, túrós, kukoricás, vaníliás, roppanós mandulás, porcukorhóban fürdő, lágyan tejfölös, légies, habos, földöntúli… Ki kér? 🙂 Szép Ilona kukoricamálés túrógombóca ennek a desszertnek a becsületes neve. A Kígyósi Csárdában volt szerencsém megismerni, és a recepttel is ott lettem gazdagabb, amit ezúton is nagyon szépen köszönök! A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: –… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!