Rupáner-konyha

Mennyei klasszikus túrógombóc (bögrésen is)

Az egyik kedvenc desszertem, abból is a hagyományos változatra szavazok, nem kell bele más csak búzadara, túró és tojás. Az eredmény pedig egy karakteres, túrós, grízes puha gombóc, ami garantáltan nem fog szétfőni a vízben 🙂 Igazán házias ízélmény, ha a morzsát zsíron pirítjuk, nem hasonlítható semmihez, sok tejföllel és jó adag porcukorral a tetején,… Tovább »

Pillekönnyű kavart grízes-túrós

Vasárnap készült nálunk ez a könnyed sütemény, két nagy kedvencem keverékéből, grízből és túróból. Hát még sokszor előveszem majd ezt a receptet 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: – egy kis pohár tejföl (2 dl) – fél bögre búzadara (10 dkg) – 25 dkg zsíros tehéntúró – 5 tojás – 1… Tovább »

Ötperces túrós bögrésen

Blog kedvenc, avagy pillekönnyű sütemény, könnyedén. Régi bevált recept, szép, új fotóval 🙂 Én imádom a túrós dolgokat, minden variációban rajongok értük: sósan, édesen, krémben, tésztán, sütiben, sütin. De ez???!!! NINCSENEK SZAVAK, leg-leg kedvenc. Az egyszerűen nagyszerű korona kivívója nálam. Az öt perc pedig a munkát takarja… A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! Hozzávalók:… Tovább »

Ötperces grízes túrópite málnával

Sült túróba harapunk, forró, porcukros málnába. Nagyon finom és a gríztől még különlegesebb. Keverjük, simítjuk, sütjük. Az öt perccel még túloztam is 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: – 50 dkg tehéntúró – kétharmad bögre búzadara (10 dkg) – 2 tojás – kétharmad bögre kristálycukor (10 dkg) – 1 bögre málna… Tovább »

Sós túrós burek, a legegyszerűbb

Avagy, hogyan lesz a papírvékony rétestésztából vastag tészta 🙂 Hipp-hopp megvan ez a Balkán specialitás, és imádni fogjátok. Aki egyszer kóstolta hajnalban, frissen sülve a pékségből, az sosem felejti el. Ez pedig épp olyan, mint amire kislánykoromból emlékszem. A rétegek közt zaftos, sós túró és mindez, ha hiszitek, ha nem, szimplán bolti rétestésztából készül. Van… Tovább »

Epres-túrós piskóta bögrésen

Könnyed, buborékos, túrós-gyümölcsös sütemény, amely nem édes, nem tömény, hanem éppen úgy jó, ahogyan van. Eteti magát, és még Laurám is élvezettel majszolta, annak ellenére, hogy egyáltalán nem rajong a túróért. Pedig, ha tudta volna 🙂 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 A hozzávalókat egy közepes tepsire adtam meg, de én dupla adagból… Tovább »

Ötperces csokis-túrós álom, bögrésen

Létezik egy mennyei, francia csokoládétorta, enyhén roppanós kéreg alatt rejtőzik benne egy selymes, zaftos, puha, mámorító csokoládé mag. Közben van a blogon egy közös kedvencünk, az ötperces, nagyon túrós túrós. És milyen az, ha a kettő találkozik? Rátok bízom, hogy elképzeljétek, de inkább próbáljátok ki, mert én a kettőt bizony összeházasítottam 🙂 A mérce a… Tovább »

Túrós-sajtos rudacskák – Blog Top20

Szeretem a sajtos rudakat, de a túró az, amely igazán felruházza őket azzal a plusszal, amitől ízesebbek lesznek, és napok múltán is puhák maradnak. A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Húsvétra egy nagyszerű vendégváró, hiszen nálam az a tapasztalat, hogy a sósak után hamarabb nyúlnak a locsolók, mint az édeshez. Hozzávalók: – 25… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!